UKK

Käyttöohjeet


AirCide Regular: 1. Suihkuta noin 30cm etäisyydeltä maskin ulkopintaan niin, että ulkopinta kostuu 2. Anna kuivua 15 minuuttia. 3. Kun suodatin on kuivunut eikä tuoksua ole havaittavissa, voit asettaa suodattimen paikalleen. Käyttöohjeiden mukaan käytettynä tuotteen haihtuvat ainesosat poistuvat täysin ennen kasvoille asettamista. Kuivuneen suojan aineosat eivät sisällä haihtuvia tai haitallisia yhdisteitä. Tuotteen tulee antaa kuivua 15 minuuttia, jolloin desinfioinnin vaikutus tehostuu ja haihtuvat ainesosat ehtivät poistua suojaimesta. Käyttämämme denaturoitu alkoholi on turvallista ja sen tulee antaa haihtua ennen suojaimen käyttöönottoa. Denaturointiaineet eivät aiheuta ohjeen mukaisesti käytettynä terveydelle haittaa. Tuotteen kaikki ainesosat ovat hyväksytty EU:n kemikaaliviraston toimesta. Suihketta suositellaan käytettäväksi enintään 2 kertaa/maski. Suosittelemme, että aktiivisessa käytössä olevat itse tehdyt maskit pestään päivittäin ja käsitellään pesujen välissä, jolloin suojausteho säilyy parhaana ja maski puhtaana. Ethän suihkuta maskia silloin kun se on kasvoillasi. AirCide Clear: 1. Sumuta ohut kerros AirCide Clear -suihketta käsiteltävään kohteeseen noin 25 cm etäisyydeltä. Jos lähellä olevia pintoja ei haluta käsitellä, niin tuote voidaan siinä tapauksessa sumuttaa kosteaan siivousliinaan, jolla pyyhitään sen jälkeen käsiteltävä kohde. 2. Kun tuote on sumutettu käsiteltävälle pinnalle, pyyhi pinta kauttaaltaan kostealla mikrokuituliinalla. 3. Pintojen käsittelyn yhteydessä siivousliinaan kerääntyy likaa, joten vaihda se riittävän usein puhtaaseen liinaan. Kattavammat ohjeet löytyvät osoitteesta https://www.aircide.com/kayttoohjeet
Toimitusaika ja -ohjeet


Tuotteet toimitetaan lähimpään Postin tai Matkahuollon pisteeseen. Toimituskulut tuotteilla ovat aina ilmaiset. Ennen kello 14 tulleet AirCide-tuotteen tilaukset lähetetään matkaan seuraavana arkipäivänä.
Mihin Aircide:n teho perustuu?


AirCide-suojapinnoitteiden sisältämä 100 % biologisista luonnon raaka-aineista valmistettu antimikrobinen aine tuhoaa tehokkaasti pinnoilla ja esimerkiksi hengityssuojainten suodatinmateriaalissa olevia haitallisia mikrobeja ja viruksia. AirCide-suojapinnoitteen vaikutus on kaksitehoinen: alkoholi desinfioi välittömästi pinnan yhdessä muiden tehoaineiden kanssa sekä toimii liuottimena aktivoimalla biologiset tehoaineet, jotka muodostavat käsitellylle pinnalle pitkäkestoisen suojan. Emme valitettavasti julkaise tarkkaa raaka-ainelistaa, sillä se on yrityssalaisuus ja tuotteellemme on käynnissä patenttihakemus.
Missä AirCide:ä on tutkittu?


AirCide:n tehoaineille on tehty tutkimuksia mm. Jyväskylän yliopistossa bio- ja ympäristötieteiden laitoksella.* Tutkimuksissa on selvitetty kuinka nopeasti ja millä pitoisuuksilla AirCide tehoaa koronavirusta vastaan. AirCide:n vaikutusta suodatinmateriaalien, kuten hengityssuojainten suodatuskykyyn on testattu akkreditoidussa Eurofins laboratoriossa Espoossa.** * Antiviral activity of the substance produced by WOIMET OY, University of Jyväskylä, Department of Biological and Environmental Science ** Eurofins Expert Services Oy
Mitä eroa on AirCide Regular ja AirCide Clear -tuotteilla?


AirCide Regular ja AirCide Clear ovat molemmat valmistettu pohjoisen luonnon raaka-aineista. Tuotteet tarjoavat suojan koronaviruksia vastaan. Lisäksi tuotteet antavat suojan muilta viruksilta, bakteereilta ja homeelta.

AirCide Regular on tarkoitettu kasvosuojiin ja muihin suodattimiin. Yksi 65 ml.AirCide Regular -pakkaus riittää noin 50 hengityssuojaimen puhdistuskertaan. 400 ml. AirCide Regular riittää noin 300 maskin suojaamiseen.

AirCide Clear on tarkoitettu kirkkaille sekä koville pinnoille, kuten visiireille, suojalaseille, roiskesuojille, ostoskoreille - ja kärryille, työtasoille, porraskaiteisiin ja WC-tiloihin. Meiltä kaikilta löytyy niin kotoa kuin työpaikoilta useita pintoja, jotka altistuvat jatkuvasti kosketukselle. AirCide Clear säilyttää pinnat puhtaina ja kirkkaina.
Mikä on AirCide?


AirCide on 100 % biologisista luonnon ainesosista valmistettu desinfioiva suojapinnoite viruksia, bakteereita ja homeita vastaan. AirCide muodostaa erilaisille pinnoille ja suodatinmateriaaleille, kuten esimerkiksi hengityssuojaimiin, mikrobien kasvua estävän ja viruksia tuhoavan pitkäkestoisen suojan. AirCide on suomalainen keksintö ja se tuotetaan pohjoisen luonnon raaka-aineista. AirCide-tuotteet tuhoavat todistetusti koronaviruksia.
Kuka vastaa AirCide:n tuotekehityksestä?


AirCide:n kehitystyön taustalla ovat tutkimusyhtiö Woimetin perustajat ja omat tutkijat. Tutkimus- ja kehitystyötä AirCide suojapinnoitteen kehittämiseksi on tehty kaksi vuotta. Woimet tekee jatkuvaa tutkimusta uusien luonnon raaka-aineiden sekä erilaisten käyttökohteiden osalta.
Mitä tutkimustuloksia on saatu?


JYU:n kanssa tehtyjen tutkimusten mukaan voidaan päätellä, että AirCide:n patentoitu tehoaineiden yhdistelmä tuhoaa SARS-CoV2 koronaviruksia välittömästi myös ilman alkoholin vaikutusta. Valmisteen sisältämä alkoholi lisää edelleen valmisteen välitöntä desinfektiovaikutusta. Laajoissa tutkimuksissa on selvitetty eri aineyhdistelmien vaikutukset kohdemikrobeihin ja optimoitu lopullisen valmisteen teho unohtamatta turvallisuutta loppukäyttäjille. * * Antiviral activity of the substance produced by WOIMET OY, University of Jyväskylä, Department of Biological and Environmental Science Lataa tutkimustulokset itsellesi täältä: https://www.aircide.com/oppaat
Kuinka kauan AirCide Regular -tuotteiden suojaava vaikutus kestää?


AirCide Regular valmisteen aineosat kestävät hyvin esimerkiksi hengitysilman kosteutta sekä mekaanista kulutusta. Suihketta suositellaan käytettäväksi enintään 2 kertaa päivässä/hengityssuojain, minkä jälkeen kankainen suojain tulee pestä tai kertakäyttöinen heittää pois.
Miten AirCide eroaa yleisimmistä desinfiointiaineista?


AirCide on biopohjaisista luonnon raaka-aineista valmistettu desinfioiva suojapinnoite, joka antaa pitkäkestoisen suojan viruksia, bakteereita ja homeita vastaan. Tutkimuksen mukaan AirCide tuhoaa koronaviruksia välittömästi.* Alkoholipohjaiset desinfiointiaineet vaikuttavat vain sen hetken, kun pinta on alkoholista kostea, eivätkä ne jätä käsiin tai pinnoille pitkäkestoista suojaa. Kaksivaiheisesti vaikuttava AirCide sisältää alkoholia, joka desinfioi pinnan käsittelyn yhteydessä. Toisessa vaiheessa alkoholin haihtumisen jälkeen AirCide:n sisältämät tehoaineet muodostavat käsitellylle pinnalle tai suodantinkankaaseen pitkäkestoisen suojan mikrobeja vastaan. AirCide Clear valmistetta voi myös esimerkiksi sumuttaa kertakäyttökäsineisiin suojaamaan mikrobeilta pitkäkestoisesti. * Antiviral activity of the substance produced by WOIMET OY, University of Jyväskylä, Department of Biological and Environmental Science
Vaikuttaako AirCide Regularin käyttö hengityssuojaimen suodatustehoon tai suodatusluokkaan heikentävästi, esimerkiksi FFP-luokan hengityssuojaimet tai kirurgiset suu- ja nenäsuojat (tyyppi II)?


AirCide:ä on tutkittu Eurofins akkreditoidussa laboratoriossa ja todettu, että 2 kertaa toistettu käsittely AirCide Regular -suihkeella ei vaikuta korkeamman suodatustehon (FFP 1,2,3 -tason hengityssuojain) hengityssuojainten suojausluokkaan. Kahden käsittelykerran jälkeen ja noin päivän käytön jälkeen hengityssuojain suositellaan vaihdettavaksi uuteen. Kirurgiset suu- ja nenäsuojat voidaan myös käsitellä 1-2 kertaa kuten FFP-luokan hengityssuojaimet. Kahden käsittelykerran jälkeen ne suositellaan vaihdettavaksi uuteen. Suosittelemme, että aktiivisessa käytössä olevat itsetehdyt kangasmaskit pestään päivittäin ja käsitellään 2 kertaa päivässä pesujen välissä, jolloin suojausteho säilyy parhaana ja suojain puhtaana. AirCide:llä käsitellyt kankaiset itse valmistetut suojaimet voi pestä normaalin pyykin joukossa. AirCide:n vaikuttavat aineet poistuvat tavallisessa 60 asteen konepesussa.
Säilyykö AirCide Clear -suojapinnoite tasoilla, vaikka niitä pyyhkisi päivän aikana kostealla liinalla?


Aine kestää kohtuullisesti pyyhkimistä vesikostealla liinalla, mutta tuote lähtee pois pesuaineella pyyhittäessä. AirCide Clear toimii kuitenkin jo itsessään puhdistusaineena, joten sitä voidaan käyttää myös pintojen puhditamiseen pesuaineiden sijaan.
Kuinka AirCide-tuotteet saa pois käsiteltävältä pinnalta?


AirCide Clear saadaan poistettua käsitellyiltä pinnoilta pesuaineella pyyhkimällä. AirCide Regular saadaan esimerkiksi kangasmaskeista pois pesun yhteydessä, esimerkiksi pyykkikoneessa tai keittämällä kuumassa saippuavedessä.
Tarvisteeko tuotetta ravistaa ennen käyttöä?


Ei tarvitse.
Kauanko tuote säilyy?


Tuotteen hyllyikä on 3 vuotta.
Millaiseen käyttötarpeeseen 5 litran AirCide Clear -kanisteri soveltuu?


5 litran AirCide Clear -kanisteri soveltuu meidän kaikkien käyttötarpeisiin. Kanisterista kaadetaan tuotetta pienempään suihkepulloon, jonka jälkeen tuote on heti valmis käytettäväksi. Suihkepullon käyttö on helppoa ja se soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa on paljon käsiteltäviä pintoja, sillä suihkepullo ei levitä pieniä aerosoleja ilmaan. 5 litran AirCide Clear -kanisteri on erittäin kustannustehokas ratkaisu pintojen pitkäaikaiseen puhtaanapitoon.
Mikä on AirCiden salaisuus – eli mitä luonnon tuotetta AirCide sisältää?


AirCide pohjautuu Aircide-teknologiaan, joka on usean pohjoisen luonnosta peräisin olevan vaikuttavan aineen yhdistelmä, jolla on saavutettu toivottu mikrobeilta suojaava vaikutus. AirCide ei sisällä mitään synteettisiä ainesosia, vaan kaikki ainesosat voidaan löytää luonnosta eikä niitä ole muokattu kemiallisesti. Näitä samoja ainesosia käytetään mm. kosmetiikkateollisuudessa ja ne on hyväksytty käytettäväksi kuluttajatuotteissa.

AirCiden tehoaineiden yhdistelmä tuhoaa tutkimusten mukaan SARS-CoV2 koronavirukset välittömästi 100 %:sti myös ilman alkoholin vaikutusta. Hyvin laajoissa tutkimuksissa on selvitetty perusteellisesti eri aineyhdistelmien vaikutukset kohdemikrobeihin ja optimoitu lopulliseen valmisteeseen maksimaalinen teho unohtamatta turvallisuutta loppukäyttäjille. “Salaisuutemme” on käyttää tarkoin tutkittua ja määritettyä biopohjaisten tehoaineiden yhdistelmää, jonka synergistisen vaikutustavan ansiosta mikrobien on lähes mahdotonta kehittää sille vastustuskykyä.
Mitä tarkoitatte maininnalla “Safe choice for you and nature”?


Tämä lause kuvastaa yleisesti sitä, kuinka haluamme toimia. Pyrimme etsimään parhaat mahdolliset ratkaisut, jotka ovat turvallisia käyttäjille eivätkä rasita luontoa.
Kuinka monta kertaa hengityssuojain voidaan puhdistaa AirCide Regular -tuotteella?


Tuotetta suositellaan käytettäväksi enintään 2 kertaa/hengityssuojain. Suosittelemme, että aktiivisessa käytössä olevat itsetehdyt kankaiset suojaimet kangasmaskit pestään päivittäin ja käsitellään 2 kertaa päivässä pesujen välissä, jolloin suojausteho säilyy parhaana ja suojain puhtaana. AirCide Regular ei vaikuta hengityssuojaimen suodatustehoon ohjeen mukaisesti käytettynä. Tuote tuhoaa materiaalin pinnalle kertyneet haitalliset mikrobit lisäten näin hengityssuojaimen käyttöaikaa.
Altistuvatko AirCide:a toistuvasti käyttävät työntekijät suihkeelle haitallisesti? Tarvitseeko heidän käyttää hengityssuojaa?


AirCide-tuotteita käytettäessä ei ole olemassa esim. työperäisen altistuksen raja-arvoa. Tuotteissa on alkoholia, jonka haju haihtuu nopeasti kuivumisen jälkeen (noin 15 sekunnissa). Pienellä osalla ihmisistä (noin 2 %) pitkäkestoisen suojan muodostavat aineet voivat aiheuttaa allergisen ihoreaktion, jolloin ihokontaktia on syytä välttää. Kaikissa tapauksissa aerosolin ja sumun hengittämistä on syytä välttää ja tuotetta käytettäessä suosittelemme käyttämään suojakäsineitä.

Ammattikäytössä suosittelemme jatkuvaan ammattikäyttöön tarkoitettua suurpakkausversiota, joka levitetään manuaalisella suihkepullolla aerosolialtistuksen estämiseksi.
Millaisille materiaaleille AirCide Clear -tuotteet soveltuvat?

Millaisille materiaaleille AirCide Regular -tuotteet soveltuvat?

Kuinka kauan AirCide Clear -tuotteiden muodostama suojapinta kestää?


AirCide Clear pitkäaikaisvaikutus pinnoilla perustuu aineen ominaisuuksiin. Se kiinnittyy tavanomaisiin julkisissa tiloissa käytettyihin pintamateriaaleihin (metallit, muovit, lasi) tiukasti ja muodostaa viruksia tuhoavan pinnan, joka on kuitenkin tarvittaessa helposti pois pestävissä tavallisilla pesuaineilla.
Olemme ohjeistaneet AirCide Clear käyttäjiä uudelleenkäsittelemään kovan mekaanisen kulutuksen alaiset pinnat (ovenkahvat, kaiteet, linjastot) vähintään kerran päivässä normaalin siivousrytmin mukaisesti, jolloin tuotteen teho käsitellyllä pinnalla on riittävä. Jos pintaa ei käsittelyn jälkeen kosketa, aineen suojausteho on hyvin pitkä, eli jopa viikkoja, koska mikrobeilta suojaava aine sitoutuu pintaan eikä haihdu pois. Aineen kestävyyttä ja pitkäaikaistehoa pinnoilla on vaikea tutkia täysin kattavasti, sillä kestävyyteen vaikuttaa merkittävästi pinnan altistuminen mekaaniselle kulutukselle, esimerkkinä ovenkahvat.
Voiko AirCide Clear -tuotteella käsitellä lasten leluja?


Kyllä voi. AirCide Clear on valmistettu pohjoisen luonnon raaka-ainaiesta ja se soveltuu hyvin kovien lelujen puhdistamiseen, desinfiointiin sekä suojaamiseen. Jos lelu joutuu kuitenkin käsittelyn jälkeen lapsen suuhun, voi se maistua hieman ikävältä.